Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά ο πανελλήνιος διαγωνισμός διαστημικής CanSat in Greece! Η τελική εκδήλωση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε 18-21 Απριλίου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων με περισσότερους από 150 συμμετέχοντες!

 

Μαθητική Κατηγορία

Η ομάδα Orion του Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ευαγγελικής Σχολής είναι η ομάδα που κέρδισε επάξια τη 1η θέση του CanSat in Greece 2019 στη μαθητική κατηγορία και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό CanSats in Europe που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος.

 

 

Την 2η θέση κατέλαβε με ελάχιστη διαφορά η ομάδα Anti-Spin του 26ου Γενικού Λυκείου Αθηνών (Μαράσλειο).

 

 

Την 3η θέση στη μαθητική κατηγορία κέρδισε η ομάδα Curious Spinner του Συλλόγου RoboSpecialists από την Ξάνθη!

 

 

Οι υπόλοιπες μαθητικές ομάδες που τα κατάφεραν μέχρι και την τελική φάση του διαγωνισμού με τυχαία σειρά είναι:

 

MARS – Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο Πειραιά

AETOS – Πειραματικό Γενικό Λύκειο Πατρών

It’s not Rocket Science – Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα Λιναρδάτου

E.L.I. – Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο

AFS Robotics – Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης

 

Φοιτητική Κατηγορία

Στη φοιτητική κατηγορία του διαγωνισμού νικήτρια (1η θέση) αναδείχθηκε η ομάδα The Rolling Cans του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

 

 

Την 2η θέση κατέλαβε η ομάδα White Noise του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

 

Στη φοιτητική κατηγορία επιπλέον συμμετείχαν με τυχαία σειρά:

 

ASPiRE – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

RadinoX – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

SEED 17 – Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

 

Ευχαριστούμε πολύ!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους συνεργάτες μας για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια!

 

Αρχικά, αξίζει να επισημάνουμε την άριστη συνεργασία που είχαμε με τους ανθρώπους του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι βοήθησαν καθοριστικά στη διεξαγωγή του CanSat in Greece 2019.

 

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει από τη πρώτη στιγμή, τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Corallia και το si-Cluster του Corallia.

 

Πολύ σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του οράματός μας για την ανάπτυξη ελληνικών πυραυλικών συστημάτων εκτόξευσης δορυφόρων έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Σχολή Πυροβολικού Μεγάρων, που στηρίζουν τις δράσεις μας παραχορώντας μας το Πεδίο Βολής Μεγάρων, καθώς και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων που με τη βοήθειά τους διασφαλίζουμε όλα τα νόμιμα μέσα για τα πειράματά μας.

 

Σημαντική επίσης είναι η συνεισφορά των ανθρώπων που μας στηρίζουν από συνεργαζόμενους φορείς και πιο συγκεκριμένα ο Incubator που μας φιλοξενεί το HIGGS, το Greek NewSpace Society, το The Tipping Point, το Athens Makerspace, το Mathisis, η BEST Athens και η Chemecon.

 

Φυσικά τίποτα από όσα καταφέραμε δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς τους χορηγούς μας: την AEROMOTION, την Hellas Digital, την B&T Composites, την Alfakem, τη CNC CAT, τη FEAC Engineering, την ΑΦΟΙ ΖΑΛΩΝΗ, τη Βιοτεχνία Ζόγκας, την Outdoorway, τη STRADON, την Andreolas Stainless, την Astron Chemicals, το Μηχανουργείο Σαβιολάκης, το Μηχανουργείο Σιγάλας, τη ZAROS, τη Βραζιλιάνος Καφεκοπτεία, το FASMASHOP, τη Zafiris Catering, την Παραδοσιακό Κουλούρι Θεσσαλονίκης AE, το YOURSPACE και τη Pizza Fan!