Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε  την προκήρυξη του πανελλήνιου διαγωνισμού CanSat in Greece 2019.

 

To CanSat in Greece διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά σε πανελλήνιο επίπεδο. Η διοργάνωσή του αποτελεί πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SPIN-Space Innovation, με την υποστήριξη της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Corallia, του si-Cluster του Corallia και του IEEE Greece Section.

 

Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει δύο κατηγορίες μία μαθητική και μία φοιτητική. Κάθε ομάδα αποτελείται από 4-6 άτομα και στόχος της είναι η κατασκευή ενός δορυφόρου σε μέγεθος κουτιού αναψυκτικού.  O δορυφόρος αυτός εκτοξεύεται με πύραυλο σε υψόμετρο 1km και κατά την κάθοδό του, με αλεξίπτωτο, εκτελεί την αποστολή την οποία επέλεξε και σχεδίασε η ομάδα. Η μαθητική κατηγορία αποτελεί προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού CanSats in Europe ο οποίος διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). O φοιτητικός διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη συστηματική προσπάθεια διοργάνωσης ενός φοιτητικού διαγωνισμού διαστημικής στην Ελλάδα.

 

Για να συμμετάσχει μια ομάδα στον διαγωνισμό CanSat in Greece 2019, θα πρέπει να επιλέξει και να σχεδιάσει μία διαστημική αποστολή και στη συνέχεια να την αποστείλει με την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε τις Οδηγίες Συμμετοχής και τον Ενημερωτικό Οδηγό που μπορείτε να βρείτε εδώ. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 στις 23:59.

 

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας υποδεχτούμε στην οικογένεια του CanSat in Greece!

 

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα και το Facebook μας.

 

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cansat.gr.