Με χαρά σας προσκαλούμε στις 10-12 Νοεμβρίου 2017 στο τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο Teachers’ Training Workshop που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου διαγωνισμού διαστημικής CanSat in Greece το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο a2-innohub του Corallia

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα το CanSat in Greece,ενδιαφέρονται για τις διαστημικές τεχνολογίες κι επιθυμούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην αναδιαμόρφωση και τον εμπλουτισμό της ελληνικής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των πρωτοπόρων αποστολών που θα πραγματοποιήσουν οι δορυφόροι των 10 ομάδων και θα γνωρίσουμε τους διοργανωτές και υποστηρικτές του.


Τι περιλαμβάνει το Teachers’ Training Workshop;

Σκοπός του workshop που διοργανώνεται είναι η εξοικείωση των καθηγητών με τη διαδικασία του διαγωνισμού, καθώς και η εμβάθυνση σε τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για την ανάπτυξη των δορυφόρων. Στη διάρκεια των τριών ημερών θα πραγματοποιηθούν hands on σεμινάρια πάνω στις τεχνολογίες που θα κληθούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, προκειμένου να μπορεί να τους παρασχεθεί αποτελεσματική στήριξη από τους επιβλέποντες καθηγητές τους. Παράλληλα, οι καθηγητές θα ενημερωθούν σχετικά με τις προδιαγραφές που θα πρέπει να πληρεί ο κάθε δορυφόρος, αλλά θα λάβουν και χρήσιμα tips & tricks για την εύκολη αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα προκύψουν!


Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο α2-innohub του Corallia.

Το Corallia, είναι ένας από τους υποστηρικτές του CanSat in Greece, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το event μπορείτε να βρείτε εδώ.