Στα πλαίσια της διοργάνωσης του CanSat in Greece, πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου δύο εισαγωγικά arduino workshop με συμμετέχοντες καθηγητές της περιφέρειας των Αθηνών στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Στο πρώτο μέρος πραγματοποιήθηκε μια παρουσίαση του διαγωνισμού καθώς και μια περιγραφή του εκπαιδευτικού δορυφόρου που καλούνται να υλοποιήσουν οι ομάδες.

Στο δεύτερο μέρος του workshop ,παρουσιάστηκαν οι βασικές αρχές της λειτουργίας ενός μικροελεγκτή arduino καθώς και οι απαιτούμενες γνώσεις ηλεκτρονικής για την κατασκευή ενός εκπαιδευτικού δορυφόρου. Οι γνώσεις αυτές δεν ήταν φυσικά αποκλειστικά θεωρητικές καθώς κατά τη διάρκεια του workshop μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά προκειμένου με την χρήση του υπολογιστή τους να υλοποιήσουν τα κυκλώματα που παρουσιάστηκαν. Για την ομαλή διεξαγωγή του workshop υπήρχαν εθελοντές οι οποίοι ήταν έτοιμοι να επιλύσουν οποιαδήποτε απορία.

Οι συμμετέχοντες και των δυο ημερών ανέρχονταν στους 15 και ήταν όλοι γεμάτοι όρεξη και ενδιαφέρον τόσο για το κατασκευαστικό κομμάτι όσο και για τον διαγωνισμό. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε στο μέλλον τόσο με τους ίδιους όσο και με τους μαθητές τους!

Μείνετε συντονισμένοι καθώς η πρώτη φάση του διαγωνισμού δεν έχει έρθει στο τέλος της!